İş Güvenliği Uzmanlığı

İş Güvenliği Uzmanlığı Nedir?

 

İş Güvenliği Uzmanlığı

İş yeri güvenliği uzmanlığı birçok farklı konuda deneyimli olmayı gerektirir. Deneyim sahibi olunması gereken bu konular temel ilk yardım, devlet kurumu onaylı tehlikeli madde taşıma ve güvenliği gibi çeşitli risk yönetimi ve güvenlik ilkelerini içine alabiliyor. İş güvenliği uzmanlığı yine çok sayıda endüstriyel güvenlik, acil durum müdahalesi ve çevre yönetimi alanlarında bilgili ve donanımlı olmayı kapsar. Bu iş yeri uzmanları yasalar ile belirlenen endüstri standartları ve yönetmelikleri hakkında en son teknik eğitime ve teknik donanıma sahip oluyorlar.

Risk yönetimi ve danışmanlık hizmetleri bir iş yerinde sadece endüstriyel hijyen uzmanları ve mühendisleri tarafından verilmez. Bu hizmetler aynı zamanda belirtilen birimlerin yanı sıra deneyimli güvenlik uzmanları tarafından da verilebiliyor. İş güvenliği uzmanları temel olarak her şeyden önce çalıştığı şirketin güvenlik ile ilgili sorunlarını tespit eder ve belirli projeler ya da devam eden hizmetler için bu konuda özel çözümler oluşturur. Profesyonel güvenlik uzmanları hem iş yeri çalışanları hem de çevre halkı için daha güvenli bir ortamın oluşmasını sağlamak adına gerekli görülürse yerinde eğitimler sunarlar.

İş Güvenliği Uzmanı Kursu
İş güvenliği uzmanlığına dair merak edilenler

İş Güvenliği Danışmanlık Servisleri

Bu iş güvenliği eğitimleri sayesinde bir şirket için gerekli sağlık ve güvenlik önlemleri daha kolay şekilde alınabilir olur. Uygulamalı eğitim ile birleştirilen çoklu ortam sunumları, iş yerindeki çalışanlara anında uygulayabilecekleri, gerçek hayatta pratik karşılığı olan kapsamlı bilgiler verilir. Mevcut yasal yönetmelikler göz önüne alınarak bunların gerekliliklerini yansıtan güncel eğitim materyalleri kullanılır. Sorunlar belirlenir, öncelik sırasına koyulur ve saha güvenliği değerlendirmeleri de dahil olmak üzere profesyonel hizmetler sunulmaya başlanır.

Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar?

Bu profesyonel hizmetlerden bazıları zarar kontrol hizmetleri; çalışma sahasına özel yazılı programlar; ilkeler ve prosedürler; ve iş tehlikesi analizlerini kapsıyor. Endüstriyel hijyen hizmetleri arasında gürültü ve hava anketleri ile sağlık ve güvenlik planının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi veya gözden geçirilmesi bulunuyor. Belirli bir projeyle ilgili yardım almak veya gün, hafta veya ay boyunca devam eden programlarla ilgili güvenlik uzmanlarına danışılması mümkündür.

İş Yeri Tehlike Değerlendirmesi

İşverenlerin, iş yerinde kişisel koruyucu ekipmanların kullanılmasını gerektiren tehlikelerin mevcut olup olmadığını belirlemeleri için iş yerlerini değerlendirmeye almaları gerekir. İşveren, gerekli iş yeri tehlike değerlendirmesinin yazılı bir belgelendirme yoluyla yapıldığını doğrulamalıdır. İş güvenliği uzmanlığında belirli işlerde tehlike değerlendirmesi yapılırken İş Güvenliği Analizi yöntemine başvurulmaktadır.

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olabilir?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmanız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Eğitim Kurumları’nın hazırlamış olduğu eğitimlere katılmanız ve eğitimin sonrasında yapılan sınavlarda başarılı olmanız gerekmektedir. Üniversitelerin Mimarlık veya Mühendislik bölümlerinden mezun olanlar, Fen – Edebiyat fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerini bitirenler, teknik öğretmen olanlar veya iki yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü bitirenler İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı olabilmektedir. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra ilgili eğitimlerin alınması ve düzenlenen sınavdan da en az 100 üzerinden 70 puan elde edilmesi gerekmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’nın ilkinde başarısız olanlar ikinci sınava girme hakkına sahiptir. İkinci sınavda 70 üzeri puan alınması durumunda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası alınabilmektedir. Lise mezunu olanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alarak bu konuda çalışabilmeleri ne yazık ki mümkün olmamaktadır ve en azından ilgili üniversitelerin ön lisans bölümünün bitirilmesi gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı C sınıfı ile başlamaktadır.

İş Güvenliğinde İşverenlerin Yükümlülükleri

İş Yeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı’nın Görevleri Nelerdir?

10 Yılı aşkın tecrübemiz ile ihtiyaç duyduğunuz tüm anlarda yanınızda oluyoruz, 7/24 uzman destek.

100+ Mutlu Müşteri

Osgbyi web üzerinden keşfettik. Kendileri bizzat iş yerimize geldiler. Prosedürlerini açıkladıktan sonra anlaşmamız yaptık.
Osgbyi web üzerinden keşfettik. Kendileri bizzat iş yerimize geldiler. Prosedürlerini açıkladıktan sonra anlaşmamız yaptık.
12 yıllık müzik şirketimize iş sağlığı ve iş guvenligi için danışman firma ihtiyacımız oldu. Bu gereklilik için kale osgbden faydalaniyoruz
12 yıllık müzik şirketimize iş sağlığı ve iş guvenligi için danışman firma ihtiyacımız oldu. Bu gereklilik için kale osgbden faydalaniyoruz
70 küsür yaşında patronumuzun sürekli andığı bir iş sağlığı şirketi. Sanırım uzun yıllardır çalışıyorlar
70 küsür yaşında patronumuzun sürekli andığı bir iş sağlığı şirketi. Sanırım uzun yıllardır çalışıyorlar