İSG Sertifika Ücreti
İş sağlığı ve güvenliği kursları ülkemizin tüm genelinde yoğun bir şekilde rağbet gören meslek programları arasında yer alıyor. İş sağlığı ve güvenliği birimlerinde çalışan bireyler, özel sektörde sıkça işe bulabilmektedir. Bu birimlerden birine dahil olmak için önce ilgili sertifika programını başarıyla yerine getirmiş olmak gerekiyor. İSG sertifika ücreti ise bu anlamda merak edilen konular arasında. İSG sertifika ücreti doğrudan eğitimin bizzat alındığı kuruma bağlı olarak değişmekle birlikte 520 TL gibi bir ortalama fiyata seviyesine sahip olduğu bilinmektedir. Ücretler bakanlığın yaptığı açıklamaya veya iş sağlığı ve güvenliği mesleğine olan ilgiye bağlı olarak her yıl düzenli olarak değişiklik gösterebiliyor.
- İş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve İSG Eğitici sertifikası ücretlerinin 2019 itibariyle ortalamada 520 TL olduğu görülmüştür.
- Yine benzer şekilde Diğer sağlık personeli sertifikası ücretinin yaklaşık 130 TL seviyesinde yer aldığı görülmüştür.
- 2019’da İSG Sertifika vize ücreti çoğu kurumda 130 TL olarak açıklanmıştır.
- Belge bedelleri ise yıldan yıla göre benzer anlamda değişiklik gösterdiğinden bunun için net bir şey söylemek mümkün değildir.
Belge ücretlerinde ödeme işlemi İSG sertifikası alınacak kurumun politikasına uygun olarak gerçekleştirilir. Ancak tipik bir İSG sertifika eğitim ve danışmanlık kurumunda ücretlerin T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla yapıldığı görülebilir. Ödemeler İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabına T.C. Kimlik Numarası ile yatırılmış olur. Birçok işletme İSG sertifika ücretine dair yaptıkları açıklamalarda döner sermaye hesabına IBAN numarası ile yatırılan İSG sertifika ücretinin kabul edilmeyeceğini belirtebilir.
İSG Kurs Kapsamı
İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) sertifikası almak isteyen bireyler bizzat İSG sertifikası veren kurslara katılmak ve bu kursları başarıyla tamamlamak zorundalar. Bakanlıkça yetkilendirilmiş bir İSG kursunu tamamlayan katılımcılar, aşağıda listelenmekte olan konularda uzman beceri ve bilgiye sahip oluyorlar:
- Acil bir durum süresi içerisinde önceden belirlenmiş gerekli görevleri başarıyla yerine getirmek,
- Her türlü vakada hayat kurtarıcı olabilen ekipmanlar ve teknikleri profesyonel şekilde uygulamak,
- İş yerinin çalışma ortamında ortaya çıkabilecek tehlikeli durumlardan en olası olanlarını önceden belirlemek ve bunlara karşı tedbirler alarak yaşanabilecek yaralanma riskini (hem işçi hem de işveren için) en aza indirmek,
- Sahip oldukları temel iletişim becerilerini geliştirmek ve bu sayede iş yeri ilişkilerine etkili bir şekilde katkıda bulunmak.
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Konu Başlıkları
İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini dileyen herkes alabilmektedir. Kendini bu alanda geliştirmek isteyenler, iş sağlığı ve güvenliği bölümünde okuyanlar, teknikerler, teknisyenler, mimarlar, mühendisler, şirket yöneticileri ve hatta tüm çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini alabilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimini almış olmak çalışanlara iş hayatlarında bir katma değer sağlamaktadır. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin konu başlıkları eğitimi alan kişilere iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmayı, iş kazaları hakkında bilinçlenmeyi, meslek hastalıklarının olası nedenlerini öğrenmeyi, ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği istatistiklerini bilmeyi, genel sağlık, acil durum, hijyen ve risk yönetimleri konusunda deneyim kazandırmayı hedeflemektedir. Özellikle iş yerlerinde yönetici konumunda olanların da iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri almaları son derece önemlidir. Yöneticilerin çalışanları yönlendirmeleri ve eksik kalan noktalarda hatırlatma yapmaları şirket içi iş sağlığı ve güvenliği disiplininin oluşması adına önemli bir ayrıntıdır. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı eğitiminin birbirine karıştırılmaması gerekir. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi 7 gün sürmektedir.
Acil Durum Nedir? Tahliye Tatbikatı Nasıl Olmalıdır?
10 Yılı aşkın tecrübemiz ile ihtiyaç duyduğunuz tüm anlarda yanınızda oluyoruz, 7/24 uzman destek.