Yorgunluk Önleyici Paspas
Yorgunluk önleyici paspaslar özellikle gıda işleme tesislerinde fazlasıyla popülerdir. Bu tip profesyonel paspaslar yalnızca personellerin çalışırken daha rahat hissetmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yağ gibi kaygan etkenlere karşı da dayanıklılık sunar. Paspasın kayma önleyici özelliği personelin güvenliği için son derece büyük önem taşıyor ve bu nedenle bu tür ürünler bir çok işletme arasında sıkça kullanılmaktadır. İş güvenliği ve iş sağlığının önemli bileşenleri arasında yer aldıklarını söylemek mümkün.
İş Güvenliği Açısından Değeri
Yorgunluk önleyici paspas kaygan sıvılara ve diğer tehlike oluşturabilen unsurlara karşı dirençli olunmasını sağlar. Bu paspasın bir diğer artılarından biri de paspasın yerleştirildiği alanda drenaj seviyesinin artırılabilmesidir. İşçilerin ayakları ile soğuk yüzeyler arasında yalıtım sağlayarak gün içerisinde rahat çalışmalarına engel olacak etkenler ortadan kaldırılır. Bu paspaslar hava şartlarına normalden çok daha dayanıklıdır ve üzerileri esnek boncuklarla örülüdür. İş yerinin boyutuna ve biçimine göre bunları ayrı ayrı alarak birbirlerine bağlayabilir ve personeliniz için daha iyi bir güvenlik ortamının oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yorgunluk önleyici paspasın ergonomik bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Dizaynının yanında başarılı düzeyde yorgunluk önleme işlevi sunuyor. Kalıp haline getirilen lastik kabarcıklar tabandan hava alarak rahatlık düzeyini yükseltiyor. Bunun yanında kaymayı önleyen çıkıntıları paspasın kendiliğinden hareket etmesinin önüne geçiyor. Gerek çerçevesi gerekse yuvarlatılmış kenarları ile hem rahatlık hem güvenlik sunmaktadır.
Özellikleri
Yorgunluk önleyici paspasın kapalı yüzeyi temizlik işini kolay kılar ve de nemli olmayan noktalarda güvenli kullanım sunar. Bu ürünler işletmeye özel olarak işverenin talebi üzerine farklı ölçülerde tasarlanabiliyor. Yorgunluk önleyici paspas uzun süre ayakta çalışan her işçi için uygundur ve kullanılması tavsiye edilir.
Yorgunluk giderici paspasın kullanım alanları nelerdir?
- Kaygan zeminlerin olduğu işler
- Yağlı zeminlerin olduğu işler
- Üretim işleri
- Nakliye işleri
- İş makinelerinin bulunduğu yerler
Yorgunluk giderici paspas bedenin ağırlığını ayak ile zemin arasında eşit oranda yayarak, basınç noktasını, duyulan konforsuzluğu ve bunlardan oluşabilecek hastalık ihtimalini azaltır. Daha önce de altını çizdiğimiz gibi yorgunluk giderici paspas yerleştirildiği zemine sıkı sıkıya bağlanıyor ve asla kaymıyor. Bu paspaslar deterjan, yağ ve gresslere karşı dayanıklılar ve üzerlerindeki personeli güvende tutuyorlar.
Yorgunluk giderici paspas için kullanılan bir diğer isim de yorgunluk önleyici paspastır. Yorgunluk önleyici paspas adının arkasında hem bacak hem de sırt rahatsızlıklarını önlemesi yatıyor. Böylece işçilerinizin iş verimliliği artıyor.
Yorgunluk Önleyici Paspas Boyutları ve Fiyatları
Özellikle çalışanların yorulmasını, bel ve sırt ağrıları yaşamasını engellediği için verimliliği artıran yorgunluk önleyici paspaslar üretim şartlarına göre farklı desen ve boyutlarda tercih edilebilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği şartları gereğince siyaha ek olarak yollarda belirleyici özellik sunması nedeniyle sarı şeritli olarak da tercih edilebilmektedir. Genelde yorgunluk emici paspas boyutları 90 cm rulo şeklindedir ancak 120 cm olan daha özel ölçüler de bulunabilmektedir. Parçalı olarak ise 60 x 90 cm, 100 x 90 cm olarak tercih edilebilmektedir. Yorgunluk önleyici paspas nasıl seçilir bu konuda Kale OSGB size en doğru yöntemleri söyleyecektir. Islak zeminler, titreşimli veya yağlı bölgeler için farklı seçeneklere yönelmek gerekmektedir. Tercih yaparken bölgenin trafik yoğunluğu da göz önünde bulundurulmalı ve erken aşınmayacak olan paspaslar incelenmelidir. Yorgunluk önleyici paspaslar vinil malzemeden üretilir ve yivli yüzeylere sahiptir. Ağırlıkları genelde metrekare için 2.3 kg olarak bulunabilmektedir. Ayrıca yangın dirençli olan yorgunluk önleyici paspas modelleri için de belirli DIN kodlarının satın alma öncesinde araştırılması gerekmektedir. Kayma direnci de satın alma aşamasında araştırılması gereken bir diğer faktördür.
İş Yeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı’nın Görevleri Nelerdir?
10 Yılı aşkın tecrübemiz ile ihtiyaç duyduğunuz tüm anlarda yanınızda oluyoruz, 7/24 uzman destek.